Til fagpersoner

På denne side kan du som fagperson finde mere information om:

Hvad kan værktøjet?

Hvad oplever behandlerne?

“Jeg har store forventninger til Små Skridt Store Sejre-plakaten. Jeg tror den kan hjælpe mine patienter med at fokusere på fremskridt frem for begrænsninger”

Helle Borgstrøm

Speciallæge i almen medicin og diplomlæge i muskuloskeletal medicin

“Det er et meget anvendeligt og dejligt enkelt værktøj, der kan gavne klienter i mange forskellige typer af genoptræning. Uanset om baggrunden skyldes fysisk skade, hjerneskade eller stress.”

Erling Andersen

Body SDS terapeut

Kort introduktion til Små Skridt Store Sejre-værktøjet?

Små Skridt Store Sejre er et brugervenligt og dynamisk værktøj, der understøtter fagpersoner i at hjælpe borgere/patienter med at strukturere og fejre de mange små sejre i et genoptræningsforløb.

Værktøjet fungerer som et supplement til (genop-)træningsforløb og kan bruges af bl.a. fysioterapeuter, neuropsykologer og jobkonsulenter. Det er særligt velegnet til borgere/patienter, der har brug for støtte til at opdele store mål i overskuelige delmål og fastholde et positivt fokus.

Værktøjet er udformet som en plakat, der består af to dele, hvorpå brugeren udfylder og placerer en række post-its:

Værktøjet udleveres som et komplet sæt og kan anvendes aktivt i konsultationer eller som et selvstændigt hjælpemiddel.

Hvilke fagpersoner er det relevant for?

Det kan bruges af et bredt udsnit af fagpersoner, som arbejder med borgere/patienter i udviklings- eller genoptræningsforløb, såsom læger, neuropsykologer, fysioterapeuter, psykologer, neurooptometrister, kropsterapeuter og jobkonsulenter.

Hvis du er i tvivl om værktøjet er relevant for dig og din faggruppe, så kontakt os endelig på kontakt@evolu.dk.

Hvilke borgere/patienter kan have glæde af værktøjet?

Værktøjet er udviklet til borgere/patienter i længerevarende genoptræningsforløb efter hjernerystelse eller hjerneskade, men kan også være relevant for en langt bredere målgruppe. Værktøjet kan overordnet set bruges af borgere/patienter, der:

OBS! Det er vigtigt at konsulenten/behandleren laver en faglig vurdering af, hvorvidt borgeren/patienten kan have gavn af værktøjet inden det udleveres. Særligt hos mennesker, der er depressive, skal det vurderes om værktøjet kan være en hjælp eller om det blot vil føles som salt i såret, at skulle skrive alt det op, som man endnu ikke kan.

Hvordan kan du bruge værktøjet som behandler/konsulent?

Der er flere måder at bruge værktøjet i et forløb. Enten kan det bruges “passivt” ved at udlevere det til borgeren/patienten til hjemmebrug, eller det kan bruges som en aktiv del af forløbet, hvor det inddrages i dine møder med borgeren/patienten. Hvis du ønsker at bruge det aktivt, kan du nedenfor finde inspiration til hvordan.

Nå dine mål

Gør vejen dertil overskuelig

Synliggør dine sejre

Skab overblik og motivation i hverdagen

Styrk et positivt mindset i hverdagen

Sæt fokus på alt det, du er taknemmelig for

Hvad oplever brugerne?

“Nogle dage er jeg mere ramt end andre, men de dage hvor alting er sort og jeg ikke føler, at jeg gør fremskridt, har plakaten vist sig at være en stor støtte og hjælp.”

Helle, 54 år

Senfølger efter hjernerystelse

“Vejledningen er nem, overskuelig og forståelig. Og at der er eksempler på mål mv., gør det endnu bedre for mig, fordi jeg kan have svært ved at turde drømme om, hvad fremtiden kan bringe.”

Camilla 25 år

Senfølger efter hjernerystelse

Hvorfor vælge dette værktøj?

Da Små Skridt Store Sejre-værktøjet har fokus på funktion og ikke symptomer. Det er et dynamisk værktøj, som på ethvert givent tidspunkt giver et billede af hvor brugeren har været, er nu, og gerne vil hen:

Desuden er det lavet i et format, som indbyder til at hænge det op i sit hjem og dele med sine pårørende og omverden.